IT detachering is dankbaar werk, want niets is leuker dan de juiste kandidaat vinden bij een mooie job. Maar soms krijg je zomaar onverwacht een extra bonus voor je werk. Zoals afgelopen maand, toen plotseling een prachtige fles whisky werd bezorgd als dank van een tevreden kandidaat.

Het toont maar weer dat onze kijk op IT detachering en onze opstelling richting klant en kandidaat echt werken. Een mooie gelegenheid om die werkwijze eens te illustreren aan de hand van een praktijkvoorbeeld. Want hoe doen we dat bij Eyecademy eigenlijk, matchen op basis van DNA?

De IT detacheringsvraag van de klant

Onze opdrachtgever is een landelijk opererende financiële instelling. Ze verzorgen financiële producten onder verschillende merken en via verschillende kanalen. Het is een dynamisch werkveld dat volop in beweging is. De combinatie van solide financiële dienstverlening en tegelijkertijd steeds toenemende mogelijkheden voor directe online service vraagt veel van de IT specialisten die er werken.

Onze klant zocht voor dat team een technisch specialist en legde de lat direct al hoog. Het technisch profiel was meer dan compleet. Alleen al de gewenste combinatie van skills en competences vormden de bekende speld in de hooiberg. Maar daaronder vonden we datgene wat voor de klant nog veel belangrijker was en het ‘werkelijke DNA’ van de ideale kandidaat bepaalde: Juist vanwege het karakter van de opdracht en de organisatie bleek de klant op zoek naar een echte charismatische persoonlijkheid.

Een leider die ook zonder officieel leiderschap wist hoe je jezelf met een “iron fist, velvet glove” kan manifesteren in een grootschalige organisatie. Die met de verschillende stakeholders door een deur kan en tegelijkertijd als meewerkend voorman het team naar grotere hoogten weet te leiden. Een bijzondere combinatie van high-level technische expertise en charisma dus. Binnen de IT detachering niet zomaar een dertien-in-een-dozijn opdracht.

Hoe pakten we die IT detachering aan?

Maar het lukte ons. Via ons netwerk kwamen we in contact met verschillende technische specialisten. Uiteindelijk hielden we een shortlist van vier kandidaten over. Kandidaten die technisch stuk voor stuk een ruime en gevarieerde bagage meenamen, maar zich in de gesprekken met ons vooral op persoonlijk vlak met hun drive en charisma onderscheidden. Twee ervan waren echte seniors met jarenlange ervaring. De andere twee bleken energieke medior-plussers.

De klant was erg blij met deze selectie. Stuk voor stuk waren ze van het juiste niveau en er viel dus echt iets te kiezen. Zo vielen de twee seniors als eerste af. Ze waren absoluut gekwalificeerd voor de klus, maar bleken net iets minder een fit te hebben met de voortdurend veranderende omgeving. Van de twee overgebleven mediors ging de voorkeur naar de persoon die de klus het meest leek te willen. De man had al langer de ambitie om te gaan freelancen en was zelfs bereid zijn prima baan hiervoor op te geven. Doorslaggevend was niet zijn technische cv maar zijn persoonlijkheid en enthousiasme over de opdracht. Dat heeft hij tijdens de interviews ook uitgestraald en wij ontvingen de complimenten van onze klant dat we zo’n leuke vent hebben aangeleverd.

Slimme IT detachering

Slimme IT detachering met de juiste DNA match. Dat is hoe het werkt bij Eyecademy. Met tevreden klanten als resultaat. Weten wat we voor uw IT detacheringsvraag kunnen betekenen? Neem contact op voor een vrijblijvende verkenning.

Categorieën: uitgelicht